ثبت نام | ورود
English
امروز شنبه 1403.2.1 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
مصالح ساختمانی

آموزش نصب پنجره‏ های «یو پی‌ وی‌ سی
آموزش نصب پنجره‏ های «یو پی‌ وی‌ سی»
* اندازه‌گیر موظف است پس از طراحی در یا پنجره و اندازه‌گیری دقیق محل نصب آن، تمامی نقشه‌ها را با حالت‌های بازشو موردنظر شامل «چپ‌بازشو» یا «راست‌بازشو» کنترل کرده و سپس به تایید کارفرما برساند تا از هر گونه اشتباه جلوگیری شود. در مورد بالکن‌ها نیز، بایستی درها را از نظر «بیرون‌بازشو» یا «درون‌بازشو» بودن مورد آزمایش قرار داده و تاییدیه کارفرما را دریافت نماید.

* اندازه‌گیر موظف است در هنگام اندازه‌گیری پروژه‌ها محل نصب در و پنجره را به دقت مورد بررسی قرار دهد. این امر به‌ویژه در آشپزخانه از اهمیت فوق‌العاده برخوردار است. همچنین، توجه به محل قرارگیری پرده و سقف‌های کاذب بسیار ضروری است. در همین راستا، اندازه‌گیر اقدام به طراحی کتیبه برای محل نصب پرده و کتیبه پایین یا پنجره کشویی برای آشپزخانه (پنجره‌های بالای سینک آشپزخانه) می‌نماید.

طراحی تمامی قسمت‌های بازشو باید استاندارد و به گونه‌ای باشد که فشار سنگین و مستمر شیشه دوجداره به لنگه بازشو، منجر به از رگلاژ افتادن آن نشود. (لازم به‌ذکر است هر مترمربع شیشه ۴ و ۶ ، ۲۸ کیلوگرم و هر مترمربع شیشه ۶ و۶ ، ۳۰ کیلوگرم است).

* در صورت استفاده از پروفیل‌های Sash، Door Sash یا Mullion جهت ساخت قاب در یا پنجره، فاصله خالی دور تا دور محل نصب بازشو تا دیوار داخلی اتاق باید ۲ سانتی‌متر باشد تا لبه ۲ سانتی‌متری آن به دیوار گیر نکند. چنانچه در ساخت قاب در و پنجره از پروفیل Renovation استفاده شود، این فاصله خالی ۵/۴ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

استفاده از این پروفیل‌ها باعث می‌شود درز بین پنجره و دیوار پوشش داده شده و دیده نشود.

لازم به‌ذکر است از پروفیل Mullion در نمای خارجی استفاده می‌شود.

* اندازه‌گیرها باید هنگام ترسیم در و پنجره، ابعاد آن را در مقیاسی خاص لحاظ کنند. بدین ترتیب که تناسب ابعادی عرض و ارتفاع را به یک نسبت کوچک‌تر در نظر بگیرند تا افرادی که در مورد نقشه نظر کارشناسی می‌دهند، با نگاه کردن به نقشه در مورد ابعاد واقعی آن دچار اشتباه نشوند.

* اندازه‌گیر نخستین نفری است که نکات فوق را در پروژه دیده و مورد بررسی قرار می‌دهد. بنابراین، باید خود را پیشاهنگ سازمان دانسته و تمامی مواردی را که خارج از عرف به نظر می‌رسد در قسمت ملاحظات ذکر نماید تا هنگام ساخت و نصب در و پنجره لحاظ شده و موجب تسهیل کار شوند.

* چنانچه هنگام طراحی در و پنجره، به درخواست کارفرما پنجره یا در، در ابعادی خارج از استاندارد سفارش داده شود، اندازه‌گیر باید کارفرما را به صرف‌نظر از این درخواست متقاعد کرده و در صورت عدم موفقیت، با گرفتن تعهد از کارفرما تمامی عواقب و احتمالات پیش‌بینی نشده را از عهده خود ساقط و به ایشان محول نماید.

* در صورت سفارش در یا پنجره یک‌تکه، ابتدا اندازه‌گیر باید اطمینان حاصل نماید که در یا پنجره بعد از ساخت قابلیت انتقال به محل نصب را از راه‌پله‌ها یا محل‌های دیگر داشته باشد. در غیر این صورت، لازم است کارفرما را نسبت به سفارش در یا پنجره چندتکه متقاعد نماید.

* در صورت مخدوش بودن ابعاد، اندازه‌ها و همچنین تصاویر، اندازه‌گیر موظف به تجدید اندازه‌گیری از پروژه است تا نسبت به ابعاد و اندازه‌های قبلی اطمینان کامل پیدا کند.

* اندازه‌گیر باید در پروژه‌های بازسازی این نکته را مورد توجه قرار دهد که اصولا پنجره‌های نصب ‌شده در ساختمان‌ها در سه گروه بیشتر جای نمی گیرند. این در و پنجره‌ها از جنس پروفیل آهن یا آلومینیوم قدیمی با شاخ درون دیوار بوده و یا از جنس آلومینیوم‌های جدید هستند که بر روی ساب فریم نصب می‌شوند. هنگام طراحی جهت تعویض این پنجره‌ها، در صورتی که امکان خارج کردن قاب آلومینیومی وجود داشته باشد، باید این پنجره‌ها را کاملا خارج کرد و از پشت قاب اندازه‌گیری نمود. چنانچه قاب درون دیوار مخفی شده باشد، باید پس از توجیه کامل کارفرما و صاحب‌خانه، اقدام به طراحی و اندازه‌گیری نمود و تمامی موارد را به امضا و تایید آن‌ها رساند.

اندازه‌گیر موظف است همیشه دستورالعملی را بین خود و مسوول نصب تنظیم نماید. بر اساس این دستورالعمل؛ هنگام اندازه‌گیری از پروژه‌ها باید همیشه از سمت راست حرکت کرد و کدگذاری پنجره یا در را بر همین اساس انجام داد. در صورت چرخش و کدگذاری از سمت راست، نصاب با آگاهی از این که اندازه‌گیر از سمت راست حرکت کرده متوجه خواهد شد به کدام در یا پنجره کد شماره ۱ تعلق گرفته است.

* اندازه‌گیر موظف است تصاویر و ابعاد در و پنجره را براساس انتخاب مشتری و همچنین با توجه به تصاویر موجود طراحی نماید. چنانچه سفارش خارج از ابعاد ذکرشده باشد این امکان وجود دارد که یراق در یا پنجره مورد سفارش وجود نداشته باشد و عملا اجرای در یا پنجره موردنظر ناممکن شود.

* اندازه‌گیر به علت حجم زیاد اطلاعات و تصاویری که باید در ذهن و حافظه خود نگه دارد، باید همواره تمامی موارد را در خصوص در و پنجره، ابعاد آن، کتیبه‌ها، جان‌پناه‌های پایین پنجره‌ها، درهای فرانسوی و محل قرارگیری دستگیره (شکل شماره (۱)) یادداشت نماید. تا پس از گذشت زمان، موارد را از یاد نبرده و دچار اشتباه در اندازه‌گیری نشود.

گفتنی است، تمامی ابعاد ذکر شده در شکل شماره (۲) مربوط به لنگه بازشو است و فقط در پنجره بالاگرد ابعاد عرض و ارتفاع پنجره کلی است.

با توجه به توسعه استفاده از پنجره‏های «یوپی‌وی‌سی» با شیشه دوجداره در کشور که منجر به افزایش تعداد تولیدکنندگان این محصول شده است و ایجاد برخی سوالات و ابهامات در این زمینه برای همکاران و تکنسین‏ها در بخش‏های تولید پروفیل، ساخت پنجره و نصب پنجره، گروه صنعتی همارشتن در صدد برآمده است تا آنچه را که خود تجربه نموده و جهت کسب آن، زیان‏های بسیاری را متحمل شده است، در اختیار سایرین قرار دهد تا بلکه بهبود کیفیت پنجره در ساخت و نصب باعث رفاه حال هموطنان و رضایت پروردگار شود.

نوشتار پیش‏رو توسط مهندس سیدحسین صفایی مدیر کل بخش پنجره گروه صنعتی همارشتن به زبان ساده جهت استفاده تکنسین‏ها و کارگران نصب پنجره «یو‌پی‌وی‌سی» تهیه شده است.

علاقمندان می‏توانند پرسش‌های خود در این خصوص را با واحد پنجره این شرکت درمیان گذاشته و یا به آدرس ایمیل info@Homareshtan.com ارسال نمایند.

این نوشتار شامل مواردی است که ممکن است در هنگام اندازه‌گیری در و پنجره پروژه‏ها از نگاه اندازه‌گیر کارگاه‏های تولید در و پنجره «یو‌پی‌وی‌سی» پنهان مانده و موجبات عدم تطابق در یا پنجره تولید شده با محل قرارگیری شود و در نهایت به نارضایتی کارفرمایان و خسارت مالی و حیثیتی تولیدکنندگان منجر شود.


آرشيو مطالب...


Copyright 2012
تعداد کاربران: 46