ثبت نام | ورود
English
امروز يکشنبه 1403.10.2 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
معماری و شهرسازی

بانوی معمار پل طبیعت تهران
خانم عراقیان در سال 89 و زمانی که تنها 26 سال داشت، طراحی پل 270 متری طبیعت را آغاز کرد و شاید در آن زمان نمی‌دانست که ایده و طراحی او زمانی محقق شود و پلی زیبا و مدرن در منطقه‌ای از تهران با طراحی او ساخته شود.

شاید در 6 ماه گذشته مطلبی یا تصویری از افتتاح یک پل جدید و مدرن در تهران که صرفا به منظور پیاده‌روی و تفریح و ورزش ساخته شده است، نشنیده و یا ندیده باشید. اگر چنین است کافی است نام «پل طبیعت» را در موتور جستجوی گوگل بنویسید و با تصاویر و محل این پل که شش ماه بیشتر از افتتاح آن نمی‌گذرد، آشنا شوید.

جالب‌تر از ساخت این پل زیبا در تهران، نکته دیگری است که غرض از نوشتن این مطلب نیز همین نکته است که سرزمین ما ایران استعدادهای بالقوه و بالفعل درخشانی دارد که در صورت مهیا شدن فرصت می‌توانند به بهترین شکل آن متبلور شوند.

«لیلا عراقیان» 31 ساله یکی از همین استعدادهای جوان کشور ماست که این روزها به واسطه ساخت پل طبیعت نام این مهندس معمار جوان نه‌تنها در ایران بلکه در جهان مطرح شده است.

خانم عراقیان در سال 89 و زمانی که تنها 26 سال داشت، طراحی پل 270 متری طبیعت را آغاز کرد و شاید در آن زمان نمی‌دانست که ایده و طراحی او زمانی محقق شود و پلی زیبا و مدرن در منطقه‌ای از تهران با طراحی او ساخته شود.

اما این رویا و طرح در نهایت در مهرماه سال گذشته محقق شد و با افتتاح پل طبیعت اثری هنری - معماری از یک زن جوان معمار ایرانی در اختیار شهروندان تهران و توریست‌های این شهر قرار گرفت.

پل طبیعت با سه ستون در سه طبقه و طراحی بی نظیر و چشم‌نواز، اولین پل صرفا پیاده‌رو در ایران محسوب می‌شود که بوستان آب و آتش را به پارک جنگلی طالقانی متصل می‌کند.

این پل در محل تلاقی بزرگراه‌های مدرس، حقانی، همت و رسالت قرار گرفته است و مکانی خوب برای ورزش‌های صبحگاهی، پیاده‌روی و حتی استراحت و تفریح است.

نکته دیگر در طراحی این پل این است که به گفته طراح جوان آن، از پل‌های تاریخی همچون پل خواجو اصفهان در طراحی آن الهام گرفته شده است و تلفیقی از معماری مدرن جهانی و معماری سنتی ایرانی است.

نکته دیگر اینکه این پل جزو پنج انتخاب برتر 300 معمار برجسته جهان در مسابقه معتبر معماری شهری "جوایز معماری (A+ (architizer awards" در سال 2015 که مقر آن در نیویورک است، انتخاب شد.

اما نکته دیگر درباره طراح جوان پل طبیعت این است که این معمار مبتکر ایرانی به دلیل تحریم‌ها نتوانسته است در مسابقات بین‌المللی معماری بریتانیا شرکت کند.

چندی پیش «پاول فینچ» مدیر مسابقات بین‌المللی معماری بریتانیا با ابراز تاسف از اینکه این معمار ایرانی نمی‌تواند در این مسابقات شرکت کند، به او اطلاع داد که به دلیل تعهد دولت بریتانیا به تحریم‌های ایران، در این مسابقات بین‌المللی معماری حضور شرکت‌کننده‌ای از ایران ممکن نیست.

لیلا عراقیان در این‌باره به روزنامه گاردین بریتانیا می‌گوید: این مسخره است. من یک معمار ایرانی هستم و این مسابقه یک رویداد فرهنگی است و هیج ارتباطی به سیاست ندارد. این اقدام بسیار تبعیض‌آمیز است.

با این حال وقتی عراقیان روی پل طبیعت می‌ایستد می‌تواند بیش از سایرین از اجرایی شدن ایده ذهنی‌اش، لذت ببرد.

او در این‌باره به گاردین می‌گوید: زمانی که طرح این پل تنها روی کاغذ بود فکر نمی‌کردم روزی اجرایی شود. این احساس خوبی است که می‌بینم مردم از آن لذت می‌برند. این مساله به من اعتماد‌به‌نفس بیشتری برای انجام پروژه‌های بیشتر در آینده می‌دهد اما گاهی فکر می‌کنم چنین پروژه‌ها و فرصت‌هایی شاید تنها یک بار در زندگی آدم اتفاق پیش بیاید.

عراقیان دانش‌آموخته دانشگاه شهیدبهشتی است



آرشيو مطالب...


Copyright 2012
تعداد کاربران: 40