منطقه آسیا و اقیانوسیه (به استثنای ژاپن) همانند سال 2013 بیشترین رشد ثروت مالی خصوصی در جهان را شاهد بوده است. در کنار این منطقه، بخش خصوصی در خاورمیانه و افریقا، امریکای لاتین و شرق اروپا نیز با رشد دو رقمی ثروت مالی سال 2014 را به پایان رسانده است.
به گزارش «گروه مشاوره بوستون»، امریکای شمالی و اروپای غربی به ترتیب با 50.3 تریلیون دلار و 37.9 تریلیون دلار همچنان ثرومتمند ترین مناطق جهان به شمار میروند.
آسیا و اقیانوسیه نیز در سالهای اخیر با سرعت زیادی در حال نزدیک شدن به این دو منطقه ثروتمند بوده اند. داراییهای مالی خصوصی در آسیا و اقیانوسیه برابر با 37 تریلیون دلار برآورد شده است.
اما کشورهای جهان چگونه بر ثروت شهروندان خود افزودهاند؟ افزایش ثروت بخش خصوصی از دو مسیر محقق می گردد: ایجاد ثروت جدید و بازدهی ثروت موجود.
نگاهی بر آمارهای موسسه مشاوره بوستون نشان میدهد که بخش اصلی رشد ثروت مردم در جهان، در نتیجة تقویت بازدهی ثروت موجود بوده است. نمودار زیر جریان رشد ثروت مالی خصوصی در جهان و نقش هر کدام از این بخشها را نشان میدهد. در واقع اقتصاد از طریق خلق ثروتهای جدید (رشد تولید و رشد پسانداز) و نیز ایجاد ارزش از ثروتهای موجود (بازدهی سهام، اوراق قرضه و داراییهای نقد) تراکم ثروت را تحت تاثیر قرار میدهد. میزان رشد هرکدام از بخشها نیز در نمودار نشان داده شده است.
بخش عمدهای از افزایش ثروت مالی بخش خصوصی در سال 2013 به علت بهبود شاخص در بازارهای عمده سهام بوده است. در سال 2014 بازار سهام اس اند پی S&P" 17.9" درصد، بازار نیکی Nikkei" 56.7 " درصد و یورواستاکس Euro Stoxx" 14.7 " درصد رشد مثبت را ثبت نمودهاند.
در کنار این موضوع، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی در ایالات متحده و ناحیه یورو (به ویژه در کشورهای ایرلند، اسپانیا و پرتغال) نیز تاثیر به سزایی در تقویت ثروت شهروندان در منطقه از جهان داشته است.
علیرغم هشدارها پیرامون دو قطبی شدن وضعیت ثروت در جهان، افزایش افراد ثروتمند در جهان نیز ادامه داشته است. تعداد خانوارهای ثروتمند در جهان از 13.7 میلیون خانوار در سال 2013 به 16.3 میلیون خانوار در سال 2013 رسیده که برابر با 1.1 کل خانوارهای جهان میباشد.
در میان کشورهای جهان نیز ایالات متحده با 7.1 میلیون خانوار بیشترین تعداد میلیونر را در اختیار دارد. تعداد خانوارهای میلیونر در رقیب اصلی ایالات متحده یعنی چین نیز به شدت افزایش و از 1.5 میلیون به 2.4 میلیون خانوار رسیده است.
علیرغم تنشهای سیاسی در منطقه خاورمیانه و افریقا، ثروت این منطقه نیز در سال 2013 در حدود 11.6 درصد نسبت به سال قبل افزایش و به 5.2 تریلیون دلار رسیده است. بخش عمده این انباشت ثروت مربوط به نرخ بالای رشد اسمی اقتصاد در کشورهای عربستان (13.4 درصد)، کویت (13.6 درصد) و امارات متحده عربی (12.8 درصد) و نرخ مناسب پسانداز در این کشورها بوده است. پیشبینی این موسسه نشان میدهد که ثروت مالی بخش خصوصی در این منطقه به بیش از 7.2 تریلیون دلار در سال 2018 خواهد رسید.