سمینار مدیریت بحران و بحران مدیریت با حضور اساتید و دانشجویان و به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات ، دکتر هاشم نیکومرام، رییس دانشکده مدیریت و اقتصاد این واحد در چهارمین سمینار بحران مدیرت و مدیریت بحران ، گفت : این سمینار با هدف افزایش آگاهی و ارتقاء مدیریت شهری برگزار شده است .
دکتر علی اکبر رضایی عضو هیات علمی این واحد و رییس این سمینار بر لزوم آگاهی نسبت به مدیریت بحران و بحران مدیریت تاکید کرد و گفت: طی یک دسته بندی به طور کلی بحران به دو دسته تقسیم میشود ،بحرانهایی با منشا طبیعی و انسانی ، که با نگاهی گذرا به تاریخ صد سال گذشته کشور را به طور دائمی درگیر بحران های انسانی در مدیریت شهری مبتنی بر منافع استکبار و استعمار می بینیم که آن هم به دلیل منابع عظیمی ست که خداوند در اختیار کشور ما قرار داده است .
وی افزود : درحال حاضر تمام کشور ها برای دست یابی به قدرت و منافع و اموال ایران، تلاش خود را برای ایجاد بحران در کشور به کار گرفته اند ، بنابراین جنس بحران هایی که در بعد انسانی رخ میدهد بسیار پیچیده و عمیق است و ضمن درک و شناخت این تغییرات سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر دنیا ؛ لازم است در مقابل این بحران ها هوشمندانه تر از قبل عمل کنیم .
وی ضمن تاکید بر قرار گرفتن هویت انسانی در معرض ابعاد مختلفی از بحرانها بیان کرد : حداقل وظیفه ی ما افزایش آگاهی و بالا بردن احساس امنیت نسبت به این چالش هاست که در این سمینار به آن پرداخته می شود .
دکتر سعید هندیانی دبیر علمی این سمینار نیز گفت : باید با آینده نگری و آینده سازی به تحولات جهانی نگاه شود و تهدید های موجود به فرصت مبدل شود .
وی ادامه داد: با تشویق دانشجویان به کارهای گروهی و تیمی امید است به موفقیت های مدنظر دست یابیم .
دکتر هندیانی همچنین اهداف دیگر سمینار را آشکار سازی نقش فرهنگ و مسائل فرهنگی در ایجاد و مدیریت بحران ، نقش بحران های مدیریتی در بحران ، نقش بانک ها و بیمه ها در مدیریت بحران، نقش رسانه ها و ارتباطات در مدیریت بحران ، جامعه شناسی و روانشناسی بحران های شهری ، تحلیل نقش حمل و نقل همگانی در مدیریت بحران های شهری ، آمادگی و کاهش آسیب پذیری در بحران و تحلیل نقش قوانین و مقررات حقوقی در مدیریت بحران شهری دانست .
دکتر بیژن صفوی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست تخصصی با تاکید بر اهمیت بحران مدیریت و بیان نقش بیمه ها و بانکها در این خصوص افزود :در حال حاضر شکاف عمیقی بین جمعیت روستایی و شهری رخ داده است و توسعه شهری مبتنی بر علم و تکنولوژی به صورت کامل و دقیق صورت نگرفته است و این مسائل بحران هایی را به همراه داشته است .
وی تصریح کرد : نقش بیمه ها در حمایت از مردم در مقابل بحرانهاست که متاسفانه درحال حاضر ضریب نفوذ بیمه و شاخص حق بیمه های پرداخت شده نسبت به تمام ظرفیت ها و ابعاد بحرانی در ایران 7 درصد است در حالی که در برخی از کشور ها این رقم به میزان 70 درصد است و با این وجود افزایش این رقم در کشور کاملا حس میشود .
دکتر صفوی همچنین افزود: نیازمند بازنگری کلی و اساسی در مدیریت منابع کشور هستیم تا بتوان در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تعادل را به جامعه بازگرداند .