محتشمی تصریح كرد: در سفر اخیر وزیر ارتباطات به آذربایجان موضوع شروع عملیات ساخت پل راهآهن آستارا به آذربایجان مطرح شد كه قرار است این پل توسط جمهوری آذربایجان احداث و تا پایان سال ۲۰۱۶ تكمیل شود كه این امر دو راهآهن را به یكدیگر وصل میكند. قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور بینالملل افزود: طی مذاكراتی كه با مقامات بانكی جمهوری آذربایجان داشتیم، برای فاز رشت تا آستارا سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری از طرف آذربایجانی صورت خواهد گرفت.
اهمیت محور ریلی قزوین- رشت در جابهجایی بارهای ترانزیتی
قائممقام مدیرعامل راهآهن نیز در این بازدید اعلام كرد: این محور برای ایران و آذربایجان از درجه اهمیت بالایی جهت جابهجایی بارهای ترانزیتی برخوردار است. احمد خدایی افزود: هدف از این بازدید آشنایی بیشتر طرف آذربایجانی با وضعیت اجرایی پروژه و همچنین نحوه ادامه ساخت این محور ریلی تا آستارا و اتصال آن به راهآهن جمهوری آذربایجان است. وی افزود: با توجه به اینكه محور فوق برای جمهوری آذربایجان از درجه اهمیت بالایی برای جابهجایی بارهای ترانزیتی برخوردار است، بنابراین برای تكمیل و سرمایهگذاری برای آن اعلام آمادگی كرده است كه امیدواریم به زودی شاهد ساخت و تكمیل این پروژه و بهره برداری از آن باشیم. وی در ادامه تصریح كرد: طی این بازدید نكات فنی ساخت راهآهن رشت تا آستارا مورد بررسی قرار گرفت.
خدایی بیان كرد: بهطور خاص بازدیدهای طرف آذربایجانی از سایت آستارا ساخت و تكمیل محور ریلی را مشخصتر خواهد كرد و مهمتر از همه، مشاركت ایران و آذربایجان را برای حملونقل تركیبی افزایش میدهد. او با اشاره به اعلام آمادگی دو طرف برای فعالیت حملونقل تركیبی اضافه كرد: موافقت نامههایی از گذشته برای حملونقل تركیبی از سوی دو طرف اعلام شده است بهطوری كه كالا از روسیه به آذربایجان و سپس آستارا و از آستارا از طریق كامیون به رشت و از رشت هم به بنادر جنوبی ایران حمل شود.
نقل از دنیای اقتصاد