ثبت نام | ورود
English
امروز دوشنبه 1403.10.3 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مصالح ساختمانی استاندارد برگزار شد

اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مصالح ساختمانی استاندارد به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران 5 بهمن ماه در سالن همایش‌های رازی برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، حجت اله عزیزی دبیر این همایش ضمن خوشامدگویی به مدعوین حاضر، هدف از برگزاری اولین همایش ملی مصالح ساختمانی استاندارد را بیان ضرورت و اهمیت استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در صنعت ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: "نقش مصالح ساختمانی استاندارد در احداث ساختمان استاندارد"، "نقش خدمات مهندسی در استفاده از مصالح استاندارد و احداث ساختمان استاندارد"، "نقش استاندارد در حفظ سرمایه‌های ملی"، "اثرات زیست محیطی به کار گیری مصالح غیراستاندارد در پروژه‌های ساختمانی" و "استاندارد، ایمنی و کاهش حوادث" از جمله محورهای مورد بحث در این همایش است.


این همایش از ساعت 15 آغاز شد و در بخش ابتدایی آن کارشناسان مختلف صنعت ساختمان پیرامون مباحث مرتبط با هفت رشته‌ی ساختمان و مصالح استاندارد به سخنرانی پرداختند. در این بخش دکتر روانشادنیا در مورد "فراتر از استانداردسازی مصالح"، مهندس شریفی در مورد "نقش فناوری‌های نوین در مصالح استاندارد"، مهندس کریمی عضو هیات رییسه‌ی گروه تخصصی برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در مورد "استاندارد برق و کاهش تلفات"، مهندس یوسفی در مورد "کاربرد فناوری‌های نانو در مصالح ساختمانی"، مهندس مسعودی عضو هیات رییسه‌ی گروه تخصصی عمران سازمان در مورد "مقایسه‌ی دیوارهای غیرباربر از مصالح بتن سبک با مصالح بنایی از منظر پدافند غیرعامل"، مهندس ابراهیم‌پور در مورد "مصالح و سیستم ساخت و ساز خشک با کناف"، دکتر نهالی در مورد "بررسی عملکرد مدیریت اجرایی در استفاده از سازه‌های فلزی کارخانه‌ای"، مهندس محمدی در مورد "لزوم استفاده از مصالح استاندارد در دیوار و پوسته‌ی خارجی ساختمان"، مهندس حاجی‌زاده عضو هیات رییسه‌ی گروه تخصصی مکانیک سازمان در مورد "تشخیص مصالح اصلی و تقلبی در صنعت تاسیسات ساختمانی"، مهندس کاظمی دبیر هيات رييسه‌ی گروه تخصصی عمران سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در مورد "ارزیابی شرایط عمومی کارگاهی و جایگاه مصالح استاندارد"، مهندس سوسن مومنی عضو هیات رییسه‌ی گروه تخصصی معماری در مورد "معماری و استاندارد مصالح" و مهندس نصیری دبیر هيات رييسه‌ی گروه تخصصی شهرسازی سازمان نیز در مورد "نقش مصالح استاندارد در ارتقای کیفیت" سخنرانی کردند.


در ابتدای این بخش، رضا حیدریون، معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اجرایی کردن مصالح استاندارد به صورت پایلوت در تهران گفت: این طرح از سال 94 به صورت الکترونیک در سطح استان انجام می‌شود.


وی با تاکید بر ضرورت استفاده از مصالح استاندارد افزود: متاسفانه در ایران در زمینه‌ی استفاده از مصالح در ساخت و ساز، بیش از 24 برابر معیار جهانی اتلاف و هدر رفت وجود دارد که این مساله باعث آسیب به سرمایه‌های کشور می‌شود و مشکلات و معضلات فراوان، تلفات بالای انسانی و اتلاف انرژی از جمله صدمات وارده است.

سعید غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز پیشرفت کشورهای توسعه یافته را مرهون استانداردها دانست و اظهار کرد: بدون شک در این کشورها استانداردهای موردنظر در همه‌ی امور از جمله بهداشت، پزشکی و مهندسی رعایت شده است.


وی مصالح استاندارد را از ارکان تاثیرگذار بر احداث ساختمان استاندارد ذکر کرد و افزود: قوانین ما نقص ندارد ولی در اجرا مشکل داریم که امیدواریم با تلاش مسوولان و همکاری مهندسان این مشکل حل شود.


غفرانی در پایان، تشکیل دبیرخانه‌ی دایمی همایش مصالح استاندارد در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران را خواستار شد.


در ادامه‌ی این همایش،مهندس اکبر ترکان رییس شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در مورد نظام کنترل کیفیت در سطح جهان سخن گفت.


وی کنترل کیفیت را دارای سه سطح عنوان کرد و گفت: نظام کنترل کیفیت براساس تعریف به معنای سیستم است و سیستم عبارت است از اجزای به هم پیوسته که برای یک حرکت هدفدار تشکیل می‌شود و شامل تعریف و تدوین استانداردها است و بدون وجود استانداردها امکان اعتماد به نظام کنترل کیفی وجود ندارد.


مهندس ترکان با اشاره به اینکه در همه دنیا ماموریت موسسات استاندارد، کنترل استاندارد اولیه است افزود: استاندارد اولیه در همه جای دنیا وجود دارد و نیاز نیست که آن را وارد یا اختراع کنیم و بهتر است همان را یاد گرفته اجرا کنیم. در حوزه‌ی وزارت راه و شهرسازی نیز مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید در زمینه‌ی تایید استانداردهای ثانویه نقش خود را ایفا کند.


فریبرز واحدی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران نیز با اشاره به اینکه 30 درصد مصالح ساختمانی مورد استفاده در کشور از کیفیت نامناسب یا نامرغوب برخوردار است، گفت: یکی از دغدغه‌های ما در امر ساخت و ساز این است که همواره از افتخارات گذشته مانند عالی‌قاپو و دیوار چین سخن می‌گوییم و آن ها را به عنوان نمونه‌های برجسته‌ی ساخته شده منطبق با شرایط اقلیمی معرفی می‌کنیم اما در زمینه‌ی الگوبرداری برای ساخت بناهای جدید اثری از آن ها دیده نمی‌شود.


وی افزود: هم اکنون در زمینه‌ی مصالح ساختمانی با سه چالش جدی روبرو هستیم که مسوولیت آن بر عهده‌ی موسسه‌ی استاندارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه است. در این راستا دولت تولیدکنندگان را موظف کرده است که طی 2 سال مصالح ساختمانی استاندارد تولید و مصرف کنند ولی همچنان 70 درصد اتفاقات و سوانح ساختمانی به دلیل استفاده‌ی نادرست از مصالح یا استفاده از مصالح غیراستاندارد است.


واحدی در ادامه با اشاره به این که عمر مفید ساختمان در کشور کمتر از 30 سال است اظهار کرد: در کشورهای دیگر عمر مفید بناها بالای 100 سال است و ما تا رسیدن به کیفیت مطلوب ساختمان راه زیادی در پیش داریم. در این زمینه وضعیت در کلانشهر تهران به رغم ارایه‌ی خدمات از سوی نظام مهندسی ساختمان، مردم راضی نیستند.

وی تصریح کرد: ما در حوزه‌ی مصالح ساختمانی، اجرا و مجریان و نظارت نگرانی داریم و نگرانی ما بسیار جدی است. در این زمینه توجه دولت در بخش انرژی و مصالح ساختمانی بیش از گذشته است و بتن 1404 در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است تا بتوانیم عمر مفید ساختمان‌ها را افزایش دهیم.


مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران همچنین با بیان اینکه در بخش نظارت، ساز و کار منسجمی نداریم گفت: هم در موسسه‌ی استاندارد و هم در وزارت راه و شهرسازی، مطابق با استانداردهای جهانی عمل می‌شود و استانداردهای مرتبط و مکمل تدوین می‌شود.


در بخش دیگر این همایش دکتر ویسه، مدیر بخش مصالح و فرآورده‌های ساختمانی مرکز تحقیقات راه و ساختمان و دکتر بلغاری مدیرکل هماهنگی امور استان‌ها و دبیرخانه‌ی شورای عالی استاندارد به سخنرانی پرداختند.



آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40