متاسفانه روزانه در ايران 5 نفر در كارگاههاي ساختماني جان ميبازند
رئيس سازمان نظام مهندسي كشور گفت: متاسفانه روزانه در ايران 5 نفر در كارگاههاي ساختماني جان ميبازند، يعني همانگونه كه ما در روز سيمان و آجر و گازوئيل براي ساخت و ساز مصرف ميكنيم، انسان هم مصرف ميكنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقهي فارس، اكبر تركان عصر سهشنبه 16 ارديبهشت در جمع اعضاي هيات رئيسه سازمان نظام مهندسي فارس، با بيان اينكه اين آمار را به نقل از معاون وزير تعاون، كار و تعاون و رفاه اجتماعي عنوان ميكند، ادامه داد: حدود 47 درصد از حوادث كشور مربوط به كارگاههاي ساختماني است.
تركان با تاكيد براينكه صاحب صلاحيت و حرفهاي بودن در هر فعاليتي بسيار اهميت دارد، گفت: در اروپا تمام سيستمهايي نظير بانك، بيمه، بازرسي فني و ... با هم پيوند دارند اما در ايران ما نظام فني اجراي ساخت و ساز براي بخش خصوصي نداريم.
مشاور ارشد رئيسجمهور تصريح كرد: زماني در ايران سلمانيها دندان هم ميكشيدند، اما بعد با تدوين قوانيني درست شد، اما امروز در ساخت و ساز فعاليتها تخصصي نيست، نميدانم چرا اين كار را به صاحبان صلاحيت نميسپاريم و به همين دليل است كه عمرساختمانها در ايران 30 سال است.
وي اضافه كرد: تنها دارايي 80 درصد جامعه ايران بعد از يك عمر كار و تلاش شايد يك خانه باشد، حال آنكه اين خانه بهدليل عمر مفيد پايين ساختمان، بعد از او قابل استفاده براي بازماندگان نخواهد بود اين يعني ما ثروت بيننسلي را از بين ميبريم.
تركان با انتقاد از اينكه در ايران بقال، دندانپزشك، پزشك، كبابي و ... هم اجازه ساخت و ساز دارند، گفت: در كشور ما متاسفانه صلاحيت ساخت و ساز پيمانكار، ملاك نيست، البته ناظر و پيمانكار و .. با هم هماهنگ هستند و طبقه اضافه ميسازند و تخلف ميكنند و ..
رئيس سازمان نظام مهندسي كشور ادامه داد: البته اگر اين تخلفات نباشد كه شهرداريها درآمدي نخواهند داشت، شهرداري با عوارض نوسازي و ساخت و ساز كه اداره نميشود، شهرداري نميتواند نان حلال بخورد، اينطور امور شهرداري نميچرخد.
وي توضيح داد: عوارض يك واحد مسكوني در بهترين نقطه تهران سالانه 34 هزار تومان است، حال آنكه ساكنان واحدهاي آپارتماني ماهيانه تنها 50 هزارتومان بابت شارژ ميپردازند.
تركان با بيان اينكه در تمام كشورهاي اروپايي، شهرداريها حق استفاده از خدمات شهري را از شهروندان بهشكل كامل دريافت ميكنند، گفت: ما در ايران عادت نكردهايم كه عوارض زندگي در شهر را بپردازيم، پول ماهيانه به رفتگر و ماموران جمعآوري زباله ميدهيم اما عوارض نوسازي را پرداخت نميكنيم!!
وي اضافه كرد: در ايران همه با هم رودربايستي داريم، همه با هم هماهنگ ميكنيم تا يك ناني بخوريم، نظام ساخت و ساز در كشور ما درست نيست، اين بايد از اساس ايجاد شود و نظام مهندسي در اين خصوص وظيفه دارد.
تركان با اشاره به مهر فروشي نيز گفت: نميدانم مهندسي كه نه در طراحي و نه در محاسبات نبوده و نقشي نداشته، بابت كدام زحمت و كار حرفهاي و ... پول ميگيرد؟ اصلا اين پول حلال است؟
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور لزوم تدوين نظام فني اجرايي ساخت و ساز بخش خصوصي با همكاري تمام اعضاي سازمان نظام مهندسي را يادآور و متذكر شد: بهعقيده من نبايد در برابر تخلفات مهندسان اغماض كرد، افرادي كه تخلف ميكنند با آبروي 300 هزار عضو اين سازمان بازي كردهاند، اما اشتباه قابل چشمپوشي است!
تركان لزوم رتبهبندي شركتها و مهندسان فعال در عرصهي ساخت و ساز را يادآور شد و گفت: امروز بهحمدالله فارغالتحصيلان زيادي از دانشگاههاي مختلف وارد جامعه ميشوند، بايد بعضي از اين فارغالتحصيلان را صدا كنيم و يك خرپا به آنان بدهيم، اگر توانست حل كند، آنوقت اجازه بدهيم ساختمان بسازد، بعضيها توان حل يك مسئله ساده را ندارند، چه رسد به انجام محاسبات دقيق ساختماني!
وي تاكيد كرد: نبايد تحت هيچشرايطي به افراد غيرذيصلاح، اجازه ساخت و ساز و دخالت در آن داده شود، نبايد به افراد و شركتهاي غيرذيصلاح پروانه ساخت داده شود اين بسيار مهم است.
آرشيو اخبار سايت...