علیمحمد نوریان در نشست خبری حاشیه نمایشگاه راه و شهرسازی گفت: شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) پروژه بزرگی است که در حال حاضر پیشنهاداتی در خصوص ساخت آن از شرکتهای داخلی و سرمایهگذاران خارجی دریافت کردهایم. وی ادامه داد: شرکتهای داخلی پیشنهاد دهنده اعلام کردهاند سرمایهگذار خارجی را برای ساخت این شهر فرودگاهی میآوریم. ضمن آنکه سرمایهگذاران خارجی نیز از کشورهای چین، مالزی، آلمان و روسیه برای این کار اعلام آمادگی کردهاند.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه زمینه سرمایهگذاری سرمایهگذاران شرقی راحتتر است، گفت: با توجه به اینکه چینیها یک خط اعتباری برای توسعه اقتصادی ایران تخصیص دادهاند زمینه تامین مالی این پروژه آسانتر خواهد بود.
نوریان با بیان اینکه تلاش کردهایم شرایط یکسانی را برای همه سرمایهگذاران اعلام کنیم، گفت: سرمایهگذاری باید به یکی از روشهای BOT، EPC، EPCF انجام شود، یکی از شروط ما برای واگذاری ساخت شهر فرودگاهی امام خمینی به شرکتهای خارجی این است که سابقه ساخت فرودگاهی در حد فرودگاه امام خمینی داشته باشند. به عنوان مثال سرمایهگذار چینی باید فرودگاهی مثل فرودگاه شانگهای یا پکن ساخته باشد یا سرمایهگذار آلمانی ساخت فرودگاهی مانند مونیخ را در کارنامه داشته باشد.
وی نظارت عالیه حاکمیت را در روند ساخت یکی از عوامل مهم این فرآیند اعلام کرد و گفت: موضوع مهم دیگر بهرهبرداری از این پروژه است که امروز علم سختی است. بنابراین باید در این زمینه آمادگی لازم را داشته باشیم. قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در خصوص هزینههای ساخت شهر فرودگاهی گفت: برآوردها تغییر کرده است و عدد دقیقی در این رابطه ندارم.
نوریان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر میزان بدهی شرکتهای هواپیمایی بابت دریافت سوخت از شرکت پالایش و پخش گفت: ایرلاینها باید بدهی خود از اول فروردین امسال تاکنون را پرداخت کنند اما در خصوص بدهیهای قبلی اختلافاتی وجود دارد که نرخ سوخت را 200،400 و 700 تومان محاسبه میکنند که با برگزاری نشستهایی با وزارت نفت به دنبال حل این مشکل و تقسیط این بدهیها هستیم.